Meteen naar de inhoud

Wie zijn wij?

Wij zijn Xander en Emma, twee Belgische studenten die gek zijn op reizen! Tussen het studeren door werken we allebei als jobstudent op onze eigen manier om een centje bij te verdienen. Dat centje sparen we zo goed mogelijk zodat we onze onze droom om te reizen kunnen waarmaken. En dat is tot nu toe al aardig gelukt!

In december 2019, we waren nog geen 3 maanden samen, vertrokken we voor het eerst samen op citytrip naar Marrakesh in Marokko. Dit was Emma’s eerste reisje zonder ouders of begeleider. Ze was nog maar een paar maanden 18, maar had het reisvirus al lang te pakken. Met haar ouders was ze onder andere al in Zuid-Afrika, New York, Oostenrijk, Italië, Spanje en Nederland geweest. Xander, op dat moment 19 jaar, was al twee keer alleen een maand gaan backpacken in Vietnam, China en Noord-Korea. In Marrakesh werd het direct duidelijk hoe we elkaar perfect aanvulden. We stonden te popelen om nog veel meer te reizen samen! 

 
emma en xander marrakech
Marrakesh, Marokko
Kasteel Wenen Belvedere
Wenen, Oostenrijk

In januari 2020 won Emma een Interrail Pass met DiscoverEU, een organisatie die jaarlijks een paar duizend interrailpassen uitdeelt aan Europese jongeren van 18 jaar. Het plan voor een grote reis in juli 2020 ontstond snel: vliegen naar Turkije en terugeren met de trein. Een reis van 40 dagen, maar Covid-19 kwam in maart 2020 roet in het eten strooien. We zagen onze eerste grote droom in stukjes barsten toen alle grenzen sloten…

Wanneer grenzen binnen Europa dan toch weer openden, was dit voor ons fantastisch nieuws. Turkije lieten we vallen, want dat zou te moeilijk worden met de quarantaineregels, maar een heel stuk van Europa lag voor ons open! Onze Interrail Pass was 30 dagen geldig en we hadden géén plan! We zouden onze neus volgen en dat zorgde voor een prachtige rondreis door Centraal- en Zuid-Europa. Lees hier meer over onze Interrailreis.

Iets meer dan een jaar later, in september 2021, maakten we een prachtige kampeerreis in Noorwegen en een impressionante 5-daagse stop in Spitsbergen. We sliepen onder de sterren, bewonderden het Noorderlicht en ontdekten een van de meest noordelijke bewoonde plekken ter wereld. We ontdekten de schoonheid van wildkamperen en hoe dat een heel fijne oplossing kan zijn om met een klein budget Scandinavië te ontdekken. Lees hier meer over onze reis naar Noorwegen of Spitsbergen.

In Maart 2021 vlogen we naar Dubai om Expo 2020 (de wereldtentoonstelling) te gaan bewonderen. Een reis waar we al lang van droomden. We ontdekten het futuristische Dubai. Wist je trouwens dat Dubai, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, heel betaalbaar kan zijn? Lees hier meer over onze trip naar Dubai.

Spitsbergen
Cameron Highlands, Maleisië

In juli 2022 maakten we een prachtige backpackreis van 31 dagen door Singapore en Maleisië. Backpacken in Zuidoost-Azië stond al lang op ons lijstje. We ontdekten het groene Singapore, de prachtige Maleisische verscheidenheid en de jungle van Maleisisch Borneo. Lees hier meer over onze backpackreis naar Singapore en Maleisië.

In september 2022 maakten we een 4-daagse citytrip naar Istanboel en in februari 2023 ontdekten we Lissabon. Lees hier meer over onze citytrip naar Istanboel en hier over onze citytrip naar Lissabon.

Op dit moment lanceren we Eindeloos op Reis. Een blog voor en door jonge backpackers. We merkten hoe vrienden, familie en kenissen ons steeds vaker aanspraken over hoe we onze reizen plannen en hoe we alles uit een beperkt budget halen. Zo kreeg het idee van een eigen blog steeds meer vorm.

En in de toekomst? We dromen van een wereldreis en gaan er alles aan doen om die droom waar te maken! In onze laatste studiejaren maken we hopelijk nog zotte reizen naar ongerepte bestemmingen. We kijken ernaar uit om jullie op de hoogte te houden van onze volgende avonturen!

Benieuwd naar onze nieuwste blogs? Je leest ze hier:

Vragen? Neem contact met ons op: